Bag om

Liv i Historien

Når formidling, fascination og forfædre forenes

Liv i Historien er resultatet af en undren, der blev tændt med forfædre, som lod deres historier gå i glemmebøgerne, fascinationen af de historier, der ligger bag den umiddelbare overflade af ting og mennesker, eller som måske har været lidt ensidigt fortalt i historien hidtil - forenet med flere års erfaring som journalist og formidler.

En platform, der giver mening for mig, fordi min faglighed og en personlig fascination her kan gå hånd i hånd.

Men det kommer uvilkårligt også dig til gode gennem det engagement, du møder, og det produkt, du får i hånden, med Liv i Historien som samarbejdspartner.

Bag om

Mere end et navn

Navnet Liv i Historien illustrerer den type opgaver, der er kernen i platformen: Tekst, podcasts og anden formidling, der vækker historien til live eller skildrer nogle af de menneskeliv, som på forskellig facon er en individuel del af historien.Samtidig er navnet et signal om, at du som kunde gerne må forvente liv i den historie, du ønsker at få fortalt.

Helt konkret er Liv i Historien lig med Lotte Printz og er geografisk placeret centralt i Aarhus. Men jeg rejser naturligvis gerne til andre dele af landet, hvis opgaven kræver det.

Foto: Martin Dam Kristensen

Lotte Printz

Min historie i udpluk

Bag Liv i Historien står Lotte Printz. Jeg er uddannet journalist, men har en lang række andre erfaringer med i den faglige og personlige rygsæk, som jeg også kan trække på, når jeg går i gang med en opgave. Jeg tror på, at alt og alle rummer en historie. Her har du et lille udpluk af min.

Journalisten og mennesket bag Liv i Historien

Set i bakspejlet tændte formidling med fokus på mennesker og historie en gnist i mig allerede fra barnsben. Jeg lyttede interesseret i historietimerne, og gennem stile og skuespil forsøgte jeg selv at udtrykke menneskelige og historiske fortællinger. Men det var først langt senere, jeg fandt ud af, at den type formidling var en passion, jeg ville arbejde med professionelt.

Barnepige og busstewardesse, skosælger og sygehjælper, kiosk-, kasse- og kantinedame, tomatplukning og telemarketing samt rengøring og rejseaktivitet var nogle af de veje, jeg var omkring og prøvede kræfter med inden da. Siden blev titlen cand.ling.merc. i engelsk og adskillige oversættelser i det private erhvervsliv tilføjet, inden jeg fortsatte ad den journalistiske vej.

Mine erfaringer som journalist har jeg høstet fra job i dagbladsbranchen og som freelancer med såvel journalistiske artikler, kommunikationsopgaver og mundtlig formidling på cv’et. Men alt, hvad jeg har haft fingrene i, har givet mig oplevelser, erfaringer og indblik, som jeg har taget med mig videre, og som har været med til at forme mig som det menneske, du møder, når du tager kontakt til Liv i Historien.