Foredrag

Intet emne er for småt. Intet for stort. For som journalist skal jeg kunne sætte mig ind i hvad som helst - og formidle det. Men dér hvor det virkelig batter at få Liv i Historien på besøg for at holde oplæg og foredrag er, hvis emnet kredser om erindringer, historie og formidling! Jeg har holdt foredrag i lukkede forsamlinger og ved åbne arrangementer. Jeg har turneret med "Tag med på en tidsrejse", hvor jeg ankommer med min rekvisitkuffert og fortællinger om helt ualmindeligt almindelige menneskeliv, lavet dagligstuearrangementer med historien som omdrejningspunkt og givet indspark om erindringer til alt fra frivillige besøgsvenner og biblioteker til lokalhistorikere og slægtsforskere. Og jeg skræddersyr gerne oplæg, der har fokus på lige præcis din målgruppe.     

Book et foredrag

Tidsrejse til at aktivere dine erindringer!

“Tag med på en tidsrejse” er navnet på et oplæg, jeg bruger til at sætte gang i erindringerne. Du som deltager inddrages aktivt og forhåbentlig får du pirret lysten til at gå i gang med at skrive din livshistorie. Oplægget kan også bruges til en hyggelig aften i din forening eller i et andet fællesskab.

Fortællecafé

Hvis I er en seniorklub eller et lokalcenter, hvor brugerne gerne vil i gang med at fortælle og måske på længere sigt skrive livshistorier, kan jeg hjælpe jer med at starte en fortællecafé. Det handler om at få det koordineret og skabt de rigtige rammer for en åben fortællesituation, hvor alle føler sig godt tilpas, får aktiveret erindringer og lyst til at dele dem med andre.

Sådan siger kunderne

”Et fantastisk foredrag med en masse redskaber til at indsamle og eventuelt redigere erindringer og fortællinger fra mennesker. Omkring os lever mennesker, som har erindringer og kan fortælle disse til gavn for lokalhistorien, men hvordan indfanges de? Hvad er værdien, og hvordan bruges de? Hvordan formidles fortællingerne videre? Og hvordan skabes tilliden mellem fortæller og lytter? Der var flere redskaber, som kunne bruges i det daglige arkivarbejde. Et virkelig godt foredrag med en foredragsholder, der brændte for sagen.”

Gitte Larsen, Historisk Arkiv for Haderslev Kommune, om Lotte Printz’ oplæg ”Fup, fakta og fortællinger” på SLA, Sammenslutningen af Lokalarkivers årsmøde og generalforsamling, 9. oktober 2016. www.danskearkiver.dk