Liv i Historien – LIVE

Liv i Historien går ind for, at historier kommer ud og bliver hørt. Derfor har jeg skabt Liv i Historien – LIVE, som er en fortælle- eller samtalesalon, et talkshow, et roadshow – kært barn har mange navne.

22-Mobil0082

Jeg tager ud med en eller et helt panel af hverdagsfortællere, der dækker eller er levende vidner til et specifikt emne eller en tid.

Publikum kommer helt tæt på, bliver klogere eller får stof til eftertanke samtidig med, at de går fra arrangementet en oplevelse rigere. Du skal føle dig i godt selskab og må gerne være underholdt – selv ved de mere alvorlige emner. For gennem det underholdende element husker vi bedre.

11-0799

Moderator og eventmager

Mangler du en moderator til at skabe en afslappet stemning, nærvær og liv og samle og styre dit næste arrangement, en fortælle- eller samtalesalon, en workshop, debat eller konference, kan jeg også komme uden eget panel.

At jeg er med i planlægningen af hele eventet fra ideudvikling, udpegning af paneldeltagere og frem til selve afviklingen med liveinterview og eventuel debat, kan også lade sig gøre.

Kontakt mig og lad os tage en snak om det.

Strandparken_DK_0404
Foto: Martin Dam Kristensen, Folkeuniversitetet

Krigsbørnskaravanen – fortællinger om forelskelser, fortielser og fortrængning

De fem forbandede år er en af de mest benyttede betegnelser for besættelsen af Danmark 1940-45. Men for de såkaldte tyskerpiger blev det især årene efter besættelsen, der var forbandede. Her skulle de leve med skammen og til dels afskyen, og det samme skulle de børn, som også fulgte i kølvandet af deres ”forelskelse i fjenden” og ”vandrette kollaboration”.

Fortrængninger, tavshed og løgne blev i de fleste tilfælde kvindernes værn mod omverdenen. Et valg, der sendte deres børn ud i en årelang kamp for at finde deres rødder, rekonstruere forældrenes historie og slutte fred med den fortid, som de ikke har haft indflydelse på. Mere end 70 år efter befrielsen kaster fortiden og historiefortolkningen fortsat skygger. Men i dag har en karavane af krigsbørn valgt at åbne op og fortælle den side af historien, som ikke var mulig for mødrene.  Personlige beretninger om, hvad krig og kærlighed havde af konsekvenser på deres side af (efter)krigstiden.

Jeg er med som moderator, og du kan booke et besøg af Krigsbørnskaravanen her hos mig.

Sådan siger kunderne

”Det var et meget vellykket arrangement. De tre fortællere gjorde det godt og supplerede hinanden fint. Vellykket blanding af noget lokalt og almengyldigt. Lotte Printz er tydeligvis et scoop for den type arrangement. Én ting er at få folk til at fortælle deres livshistorier, noget andet er at præsentere emnet for et publikum, så det giver mening. Hun har prøvet det før, og hun kan lide at være på scenen og både være i kontakt med sine fortællere og sit publikum. Det virker. Og hun lever dermed op til butikkens navn og giver liv i historien. En kompetent formidler af såvel den historiske baggrund som de personlige fortællinger.”

Kurt H. Jørgensen, Herning, www.kurthjørgensen.dk – tilhører v/”Tæt på 30’erne og 40’erne”, Århundredets Festival 2016

 

”Jeg synes, det var en god oplevelse, og du, Lotte Printz, leverede en fremragende introduktion og ledede slagets gang professionelt og på bedste vis.”

Ole Helmig, paneldeltager v/”Tæt på 30’erne og 40’erne”, DOKK1, Aarhus, Århundredets Festival 2016

 

“Jeg var med til Lotte Printz’ skolehistoriske talkshow om musikundervisning. Super godt: oplysende, underholdende og tankevækkende. Jeg kom selv i tanke om alle mulige sjove detaljer fra musiktimerne i folkeskolen. Så deltag, når Lotte holder sine andre skolehistoriske talkshows!”

Dorthe Lundh, journalist – www.dorthelundh.dk